maandag 10 maart 2014

de standaard tochtjes, en een mooi extra tochtje gemaakt

Hier is het veel van hetzelfde. Elke dag mijn ww rit, zelfde afstand, zelfde weg rijden. Gebeurd weinig nieuws. Komt dezelfde dingen veel tegen. Merkt dat het weer wat beter wordt, en daarmee de snelheid ook weer wat hoger wordt.

Het lijkt er op dat ik het lek ook opgelost heb. Heb met blauw tape, bijna dezelfde kleur als de fiets, een rand geplakt over de boven en onderkant van de quest. Heb sindsdien nog niet heel veel regen gehad, maar toch wel wat, en binnen in de fiets was geen druppel meer te vinden. En daarmee dus ook geen knipperlichten die door vocht spontaan gaan werken.

Afgelopen weekend een mooie tocht gemaakt, ruim 80 km totaal gereden op 1 dag. En daar ongeveer 2.5 uur over gedaan. Niet alles was even netjes. Want bij plaatsen worden de auto's via mooie rondwegen om het centrum geleid, maar als fietser moet je er dwars door heen. inclusief de daar zittende drempels.
En het zou zo mooi kunnen gaan, naast de rondweg een mooi fietspad, en je kunt lekker doorrijden langs de plaats. Maar ja, elke fietser wil altijd alleen maar naar het centrum van de eerst volgende plaats, dus z'n fietspad is zonde:(:(


Maar goed, afgezien van die kleine min puntjes was het over het algemeen genomen een mooie tocht. Max van boven de 70, hele stukken ruim boven de 50 gebleven. Gewoon weer lekker kunnen rijden zonder de schuimkap er op. Ondanks dat een quest zich in elk weer goed houdt spreekt dit mooie weer me toch wel meer aan dan een regenachtige dag.

RJ

1 opmerking:

  1. Ja, mooi weer en "open" rijden spreekt altijd meer aan dan dicht rijden met rotweer, dat is overal hetzelfde.
    Ook ik vind het open rijden altijd veel fijner, zeker als er nog een zonnetje bij is!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen