vrijdag 21 maart 2014

En dat was de zomer van 2014

Wat een mooie zomerse dag afgelopen donderdag. Heerlijk zo zonder dekje fietsen. Had er de tijd niet voor maar de dag nodigde uit voor een lange tocht, ondanks dat er misschien wel wat veel wind stond. Maar daar heb je gelukkig niet zo veel last van in de quest. En dan heb je onderweg ook nog een tractor voor je rijden, een snorfiets ( die toch een snelheid had van boven de 40 ) en een wielrenner ( die het uiteindelijk ook rustig aan bleek te doen ) Nadat ik niets meer voor me had ben ik in een lekker tempo doorgereden naar huis.

En vanmorgen? De zomer was voorbij, het was alweer herfst. Nat, koud en nu niet echt het ideale fiets weer. Al heb ik het zelfs niet overwogen om de auto te pakken. Nee hoor, gewoon met de fiets. Dekje weer uit de fiets gehaald. Pet op en gaan met die banaan.

Dit zijn dan wel weer de dagen dat het voordeel ten opzichte van een rechtop fiets groot is. Dus voor een quest misschien toch wel ideaal fiets weer?
Eerste bocht om, knipperlicht aan.. eh, knipperlicht aan toch? ja echt wel, maar knipperlicht doet het niet? stekker uit de accu? Leeg kan die toch nog niet zijn. Nee stekker zit er goed in. Problemen met de zekering dan.. voelen....., eh, waar is die zekering nu eigenlijk.... weg. Weg?? Hoe kan dat nu?

Waarschijnlijk met het uithalen van het dekje ook de zekering uit zijn houder getrokken? Gisteren op weg naar huis werkte alles nog prima. Zat intussen in de fiets. En de regen was niet mis. Dus geen zin om nu uit te moeten stappen. Dus door gefietst. In mijn tasje zit altijd een reserve waar ik zo bij moet kunnen. Maar welk vakje was het ook weer? Even wat zoeken en uiteindelijk gevonden. Onderweg deze op zijn plaats gezet en we konden de rest van de rit met elektra vervolgen. Zie je toch dat de fietsers beter reageren op de claxon dan op de fietsbel. Maar ja, ook andere fietsers, voor zover aanwezig, zaten dik ingepakt met mutsen op. Dus dan komt het geluid allemaal wat minder binnen.
Vanavond thuis in de droge schuur maar eens kijken waar de andere zekering is gebleven, en of die nog heel is.

Groet,
R.J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten