dinsdag 11 maart 2014

2 of 3 wielen onder een quest?

Wel, simpele vraag, en we weten allemaal wel het antwoord. Een quest heeft er 3. Staat hij goed op, en val je niet zo snel om.
Toch klopte er gisteren op mijn rit iets niet. 1 wiel deed even niet mee!

Wat was er aan de hand. Op zich niet zo veel. Reed niet te snel ( Nou ja, gezien wat er gebeurde misschien toch wel, maar wanneer is het te snel? ) Moest 3 kwart rond op de rotonde. Iets wat ik elke dag doen. En ook beetje weet welke snelheid dat nog veilig kan. En daar zat ik nu zelfs nog goed onder.

Alleen nu was er een auto die dacht voor mij langs te kunnen/willen. En dat ging eigenlijk niet. Om een aanrijding te voorkomen moest ik bij sturen. Hierdoor werd de genomen bocht alleen nog scherper, en daarvoor was de snelheid te hoog. Het wiel kwam dus heel duidelijk los van de grond.
Nu had ik, in het verleden met de Sunrider ook wel eens z'n ervaring gehad dat hij op 2 wielen de bocht door ging. Die was goed te controleren en te corrigeren. Wat ik van de quest gehoord heb is dat deze minder stabiel is en op 2 wielen vaak betekend op z'n kant.
Gelukkig ging dat bij mij toch goed. Bij het gevoel direct tegensturen waardoor het derde wiel weer op de grond kwam. Vervolgens met beide voorwielen op de grond flink bij remmen. Daarna met een nog lagere snelheid toch weer insturen. De auto stond nog altijd in de weg.

Uiteindelijk ging het allemaal prima. Niets geraakt, en de fiets goed op de wielen gehouden. En de ruimte tussen mijn fiets en de auto was ook te overzien. Kon nog makkelijk iemand tussen staan uiteindelijk. Toch hoop ik niet dat we zo iets nog een keer mee moeten maken. De quest heeft niet voor niets 3 wielen en die hou ik graag alle drie op de weg een volgende keer.

Verder weinig problemen gehad onderweg. Heerlijk weer en lekker door kunnen rollen.

4 opmerkingen:

 1. Ja, voorzichtig blijven en blijven kijken, je weet nooit hoe sommigen zich denken te moeten gedragen in het verkeer!
  Hou 'm heel!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://m.youtube.com/watch?v=r85FXyPEE9s

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ben ik toch echt niet van plan. Ga het niet eens proberen. op 3 wielen vind ik echt een beter idee.

  RJ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. https://www.youtube.com/watch?v=4dKmgHNRxbo

  BeantwoordenVerwijderen