donderdag 28 november 2013

kleine correctie en motivatie

Gaf ik in mijn vorige bericht nog aan dat ik de 1500 gepasseerd was? Vanochtend zag ik wel dat ik zelfs de 1800 al gepasseerd ben. Het gaat snel als je fun hebt.
En snel gaat het soms best. Zeker als je je buurman een beetje kunt stangen.

Jaren terug ben ik met de sunrider eens een stukje achter z'n brommer blijven hangen. Hij steeds in z'n spiegel kijken. En later thuis een complimentje, maar dat zou niet snel weer gebeuren. De brommer was klein beetje aangepast waardoor die net iets sneller ging, niet echt heel snel, maar wel te veel van het goede om lange tijd vol te houden met de sunrider.

Echter ik heb intussen een quest. En dus is ook mijn snelheid wat makkelijker hoog te houden. Dus pas bij vertrek van huis merkte ik dat hij z'n brommer ook aan het klaar maken was voor vertrek. Dus snel weg en beetje sneller op snelheid. En al vrij snel zag ik het licht in mijn spiegel opdoeken. Nog iets sneller. Toen een rotonde, drie kwart rond. Omdat het fietspad daar onbegaanbaar is voor de quest ( zeer scherpe bochten, korte midden bermen ) pak ik daar altijd de weg. Hij netjes via het fietspad.
Dus kon ik daar toch sneller weer weg komen. En toen hij net er na ook nog een beetje last had van wat fietsers was ik intussen goed op snelheid voor hij weer achter op kwam.
Wat reserve houden zodat als hij er voorbij kwam ik nog kon versnellen en aanklampen. Maar zover is het niet meer gekomen. Kon hem het hele stuk voor blijven tot we weer in de bebouwde kom kwamen en mijn snelheid er echt uit moest vanwege drempels.
Na de bebouwde kom was de voorsprong beperkt, en nog even getwijfeld de achtervolgen weer in te zetten. Maar ik neem daar meestal de alternatieve route om schooljeugd op de fiets te mijden. En omdat ik wat aan de late kant was kon het daar wel eens druk mee zijn.
Dus maar mijn vaste route gehouden.

Merk dat ik de laatste tijd vaker de uitdaging aan ga met brommers. Zo gisteren nog even met z'n 45km auto die niet al te veel opgevoed was. Gingen me voorbij , raampje open en duidelijk roepende jongelui. Geen idee wat ze riepen, maar de snelheid maar iets omhoog gegooid, er achter gaan hangen. Zag ze kijken achter om. Dus schepje er bovenop en ze voorbij gegaan. Het lijkt of dat soort situaties je extra power geven en het opeens makkelijker fietst.

Groet,
RJ

2 opmerkingen:

  1. Adrenaline heet dat volgens mij. Zeer herkenbaar trouwens. In een groep kan ik ook beter en langer op tempo blijven. Vooral als ik met de Roeifiets tussen de Questen rijd tijdens een #LOL-toertocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uitdaging met andere fietsers is leuk, en soms heb ik wel eens van: die laat ik niet voorbij komen. Over het algemeen zal het mij worst zijn of zelfs een bakfiets mij voorbij komt, als ik maar geniet en het veilig is.

    BeantwoordenVerwijderen