woensdag 4 december 2013

Er komt weer storm aan.

De berichten komen weer op gang. De waarschuwingen staan er al weer. Donderdag 5 dec weer storm op komst?
Betekend dat weer een dag ander vervoer zoeken? Nu is dat niet voor iedereen even makkelijk te doen. Want met 1 auto is het een keus, wie pakt dan toch de fiets?

We zullen het wel eens in de gaten houden. Wat verder het binnenland in is het meestal toch wat rustiger dan langs de kust. En neem wel weer de extra voorzorgmaatregelen mee om de fiets vast te zetten. Grootste risico zie ik zelf toch nog altijd in het omwaaien als deze buiten bij mijn werk staat.

En morgen vroeg maar eens kijken of het echt allemaal weer zo erg is, of dat het toch wel verantwoord is om gewoon met de fiets te gaan. Maar tot dus ver de afgelopen 5.5 jaar nog nooit de fiets hoeven te laten staan vanwege het weer. Wel is het met sneeuw niet altijd een pretje. Met 3 wielen die door de sneeuw moeten ploegen is dat extra weerstand. En in deze omgeving zijn de fietspaden niet altijd als eerste aan de beurt om schoon gemaakt te worden. Daargelaten natuurlijk of je van het gebruikte zout dan weer zo blij wordt. En ook die eerste winterse buien zijn weer voorspeld in combinatie met de komende storm. We moeten het maar gewoon afwachten, en elke keer onze eigen afweging maken of we toch weer verantwoord de weg op kunnen.

Groet,
RJ.

 

3 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Het is mij afgelopen zaterdag gebeurd, de Strada lag op z'n kant op het werk. Windstoten, dus maar even tijdelijk een veiliger plekje gezocht in de luwte om 'm neer te zetten. Sneeuw hebben we nog niet gehad op de wegen, is inderdaad ploeteren.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Adrie,

   En weer schade, je had de fiets toch net weer klaar na de laatste crash?
   Heb er zelf met de sunrider ook 1 keer last van gehad. Een collega kwam me waarschuwen dat die lag te tollen op de stoep. Toch zonde van de krassen zoiets.

   RJ

   Verwijderen
  2. Nou het viel wel mee, enkel een paar extra krassen op de toch al bekraste rechterzijde, geluk bij een ongeluk kun je zeggen. Ik reed inderdaad weer na de laatste crash, veel zegen ligt er niet op zou je gaan denken. Ik zie wel, heb nu op internet iets ontdekt waarmee je de hele fiets kan spuiten zonder de krassen weg te hoeven werken, volgende zomer eens kijken wat ik er mee wil doen. Tot zover kan ik rijden, dat is het belangrijkste.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen