dinsdag 12 november 2013

Achterlicht blijft branden

Nu tijdens de natte dagen merk ik toch een probleem bij de fiets.
Had er al eerder een keer last van. Toen zou het de schakelaar zijn geweest. Dus vanuit VM.nl een nieuwe schakelaar opgestuurd gekregen en deze vervangen. Probleem was op dat moment weer weg.

Echter, enkele dagen terug met nat weer was het probleem terug. Als ik alle schakelaars uit zet zou alle verlichting uit moeten zijn. Maar helaas, mijn middelste rode led achter blijft branden. Niet op volle sterkte, maar wel duidelijk aan.
Dit treed op bij nat weer. Hoeft niet te regenen zoals het nu doet, als de weg nat is, zeker als ik door wat plassen rijd, dan treed het op. Lijkt water bij de schakelaar te komen die voor de achterverlichting contact blijft maken.

Als de fiets dan tijdje droog staat lost het zich wel weer op. Maar bij nat weer komt het terug.
Naast het probleem met de middelste led achter heb ik het heel enkel ook bij de knipperlichten. Niet buiten, maar het groene ledje in de fiets, ter indicatie, knippert, zeer licht, maar als de fiets in een donkere ruimte staat, of zo rond deze tijd van het jaar tijdens de donkere uren valt het sneller op.

Om niet de hele dag de led te laten branden trek ik de stekker er maar uit. Maar helemaal goed is het toch ook niet.

4 opmerkingen:

 1. Welkom in de wereld van het bloggen. Ik heb je blog aan mijn bloglijst toegevoegd.
  Helaas kan ik je niet verder helpen met de technische problemen. Ik zou gewoon conatct opnemen met de mannen van vm.nl. Eigenlijk is dat mijn standaard reactie in het geval er zich problemen voordoen die ik niet zelf kan oplossen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wim,
  Bedankt voor je reactie. Had natuurlijk al wel contact gehad met VM. Nieuwe schakelaar opgestuurd gekregen. Maar probleem is terug. Intussen wat droger weer, dus doet het nu weer goed. Afwachten tot we weer een keer over een nat wegdek rijden of het terug komt.

  Heb het hier ook gewoon neergezet om een reden te hebben voor een nieuw bericht, en wie weet zijn er die dit vinden, en zelfde probleem hebben.

  RJ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste RJ, een slecht brandend binnenledje kwam bij mij door corrosie op de verbinding in het dashboard. Daar had ik de mannen van vm voor nodig. Maar ja, met zo'n nieuwe fiets .......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo, net je blog ontdekt en aa mijn lijstje toegevoegd. tja het elektriek in zo'n vm is toch altijd wat moeizaam. ik heb al een paar keer iets vast moeten solderen en nu zit er weer ergens een los contact....

  groet
  paul

  BeantwoordenVerwijderen