woensdag 3 september 2014

Het nut van het mini vizier.

Lange tijd rustig geweest hier. Gewoon de normale zaken, woon werk verkeer gereden. Wat vakantie gehad waarin er weinig is gereden. Redelijk nat weer gehad waarin het fietsen in een quest een extra voordeel is.

Op weg ook niet zo veel gebeurd. Beetje de standaard dingen. Zo nu en dan een "wedstrijd" met een brommer. En pas een boze wielrijder gehad die mij wilde inhalen.
Naderde de wielrijder en hij had het tempo er redelijk in, maar ik ging sneller. Dus even aangeven dat ik er graag langs wilde. Fietser netjes naar rechts, maar toen moest hij toch even achterom kijken wie er aan kwam. ("Komt je vanzelf voorbij, even wat geduld" denk ik dan, maar dat is blijkbaar moeilijk.) Bij het over de schouder kijken kwam hij weer helemaal naar links en kon ik er niet meer langs. Dus nog een keer aangeven dat ik er langs wilde. Weer ging hij naar rechts, en weer wilde hij achterom kijken wie er nu aankwam. En weer kwam hij naar links. Intussen zat ik er al bijna naast, dus nu zag hij me wel, ging snel weer naar rechts zodat ik er langs kon, begon vervolgens de schelden. Even een term teruggeroepen, gezwaaid, en weer doorgereden. Had toch de snelheid er wat meer uit moeten halen, dus even beetje versnellen. Zie ik in de spiegel dat hij zich bedenkt en toch nog even door wil gaan met brommen. Hij gaat op de trappers staan om weer vlak achter mij te komen, maar ja, ik ben ook aan het versnellen, dus echt dichterbij komt hij niet. En als ik intussen boven de 50 zit wordt de achterstand alleen maar groter. Ondanks zijn verwoede pogingen. Al snel geeft hij het op. Ik heb de snelheid er nu lekker in en blijf dit maar volhouden totdat ik een eind verder binnen de bebouwde kom.

Wat is het nut van het minivizier?

Maar goed, wat is nu het nut van het mini vizier? verschillende hebben daar wel een idee over. Het zou je snelheid ten goede moeten komen. Heb het afgelopen jaar 1 keer zonder gereden. En had inderdaad het idee dat het wat minder makkelijk gaat, maar naar 1 keer kun je er misschien niet zo veel van zeggen.
Zelf ben ik er wel tevreden mee. De rijwind gaat voornamelijk over me heen. Bij wat nat weer gaat veel van het water over me heen, zeker in combinatie met een petje op.

Maar nu we een beetje richting de herfst gaan, en de eerste eikels (ja, echte eikels die in de bomen groeien) van de boom vallen kwam ik achter nog een groot voordeel. Een eikel viel voor op mijn fiets, harde klap, schrik. Vervolgens gleed hij over de kap richting achter, en daar zat ik met mijn gezicht :(.
Maar gelukkig, net daarvoor zit het minivizier. Die lanceerde de eikel mooi de lucht in, waardoor deze netjes over mij heen ging, en ergens achter de fiets op de grond is gekomen.
Lijkt me toch niet echt prettig om met een snelheid van tegen de 50 een eikel in je gezicht te krijgen.

Dus was weer eens extra blij met mijn minivizier :).

RJ

3 opmerkingen:

 1. Of het mijn snelheid ten goede komt? Niet zo interessant, ik gebruik mijn XL-vizier als ik "open" rijd vooral om de rijwind uit mijn gezicht te houden. Werkt prima ook in afdalingen met +80 km/u!
  Dat vizier is naast de deelbare kap een standaard onderdeel van de Strada geworden, is altijd op of in de fiets!


  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Das voor mij ook de belangrijkste reden dat ik hem altijd op de fiets heb. Nu rij ik altijd open.

   Verwijderen