vrijdag 19 september 2014

Vrijdag ochtend benen op herhaling.

Meestal doe ik het in de ochtend een beetje rustig aan. Niet al te vermoeid en bezweet op het werk aankomen. Maar vanmorgen ging het best lekker. Dus bleef versnellen, nog een versnelling er bij. Tot ik niet meer bij kon schakelen. Dan dus alleen versnellen door sneller rond te draaien.
Ik rij met gewone ronde tandwielen.
Heb geen race kap, of andere snelheidsverhogende middelen. Nou ja, alleen een minivizier, niet voor de snelheid, maar voor het gemak van geen wind in je gezicht, en dus ook geen zaken die door de wind meegenomen worden.

Toch had ik de snelheid op 58km/uur zitten, op een gewoon vlak stuk weg. Wel breed en deze morgen erg rustig daar, maar dat voor de vrijdagochtend:
vrijdagochtendbenen.
Op een andere dag zou ik de snelheid dus nog wat hoger moeten kunnen krijgen?

Moet ik wel diezelfde route rijden. Op de weg terug pak ik meestal de iets kortere route, maar is een smaller fietspad, met meer gebruikers waardoor je niet langer ongestoord kunt versnellen. En op de heen weg doe ik het toch meestal wat rustiger aan.

En vrijdagochtendbenen wil natuurlijk niet zeggen dat je op die vrijdag ochtend een lagere max hebt dan op andere dagen. Maar de 60 op het vlakke deel komt wel in beeld. En dan niet alleen even aan tippen en direct stoppen met fietsen, maar toch wel even vast houden. Al is dat nooit echt heel lang, dat laat de route niet toe.

Nadat er wat bochtwerk aankwam heb ik de snelheid rustig laten afnemen tot een rustige 33. Beetje tot rust komen alvorens de werkdag te beginnen.

Groet,
RJ

1 opmerking: