donderdag 3 juli 2014

We zoeken het hogerop.

Wat zoeken we hogerop? De bergen in? nou nee, niet direct, als kan ik mijn route best zo aanpassen dat er toch een mooi klimmetje in zit. Nee de fiets moet wat hoger op. Binnen kort wil ik toch eens uitzoeken hoe ik kan zorgen dat de quest een beetje hoger op zijn pootjes ( of wielen ) komt te staan.

Het lijkt wel dat de veren iets slapper worden na bijna 1 jaar. Ik merk gewoon bijna dagelijks dat een drempel op mijn route te hoog is. In het begin ook wel gemerkt, maar als ik hem goed aanstuur dan had ik geen probleem. En de snelheid moet daar al stapvoets omdat het ook nog eens in een nare bocht zit. Maar nu wordt er bijna Elke keer weer een heel klein beetje van de onderkant afgeschraapt . En dat gaat er op een gegeven moment natuurlijk doorheen. En dat wil ik toch eigenlijk wel voor zijn. Nu weet ik niet of het helpt om alleen aan de achterkant wat hoger op de poten te krijgen? Denk eigenlijk dat het wel voor alle 3 de wielen zou moeten gelden. Gezien de krassen aan de onderkant is het over een groter gedeelte waar ik wat raak.

Een alternatief wat route betreft is er eigenlijk niet. de meest logische alternatieve route heeft een zelfde soort probleem. Ook een nare drempel die ik raak.

Een volgend alternatief geeft in verhouding wel heel veel extra afstand met een paar scherpe bochten er in, en extra verkeerslichten die ook niet altijd even gunstig zijn voor je gemiddelde. Wel zonder drempels dat dan weer wel, maar in verhouding kost die veel te veel tijd.

Er is misschien ook nog een andere oplossing, zorgen dat ik zelf wat minder zwaar wordt waardoor ik iets hoger op de wielen kom te staan!? Op zich ook geen verkeerde oplossing, maar wil toch ook eens kijken wat de andere mogelijkheden zijn.


Het weer is wel lekker de laatste tijd. Lekker zonnetje. Echter dat heeft ook een nadeel heb ik gemerkt. Heb een minivizier op de fiets zitten. Echt heel fijn ding. Lekker de wind door je haren, maar niet in je gezicht.
Echter de zon maakt het geheel zo warm dat het klittenband op het vizier los laat. De lijn wordt zo warm dat deze zacht wordt. Fiets staat ook de gehele dag in de zon.

Dan nog een laatste vraag. De veren van de voorwielen zitten aan de binnen kant van de fiets vast met 2 bouten. Nu zitten die bij mij zo los dat ik ze met de hand kan aandraaien of los draaien? Hoort dat? Hebben anderen dat ook? of wordt het toch tijd deze even met een tang wat extra vast te draaien?

Groet,
R.J.

4 opmerkingen:

 1. Die horen niet los te zitten. De ene moer moet de andere borgen. Dus vastzetten dat spul.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je de Quest van achteren hoger gaat zetten, dan komt de Quest van voren nog dichter bij de grond. Niet verstandig dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan ook stuggere veren bestellen bij velomobiel.nl, dan veert de fiets minder soepel en staat vanzelf iets hoger. Die moeren moeten inderdaad vastzitten! Als je ruimte genoeg hebt kan je ook de veerpoten losmaken en een paar ringen op de poot leggen en terugmonteren, dan ga je ook een stukje omhoog.
  Succes!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik haak in op Adri,
  Stuggere veren zijn perfect, je wegligging wordt hierdoor ook veel beter.
  Groet
  Rudolf

  BeantwoordenVerwijderen