woensdag 28 mei 2014

Wat heb ik nu weer fout gedaan?

Jullie zijn misschien wel bekend met de site het regent bijna nooit?
Nou de afgelopen dagen heeft die niet echt gelijk. 3 van de 5 ritten die erg nat waren, en ziet er nog altijd niet erg droog uit hier.

Gevolg is dus dat ik diep weggedoken in mijn fiets zit, met petje op om mijn hoofd droog te houden, en met dag rij verlichting aan om de stukken die ik op de weg rij net even die extra zichtbaarheid te hebben.

Zo ook gisteren op weg naar huis. Rij op het fietspad. Bedoeling is dat ik iets verder op links af sla om de weg over te stekken, daar een doorsteek alleen voor fietsers te pakken. Dus netjes knipperlicht uit naar links, kijken in de spiegel of er een auto aan komt, niets te zien. Van de andere kant wel. Maar dit is een oversteek met een brede midden berm, met dus ruimte om even tussen de twee rijbanen in stil te staan. Je hoeft dus maar 1 rijbaan tegelijk over te steken. En er zijn genoeg punten waar dit middenstuk zo klein is dat ik er met mijn quest niet ga staan. Deze is zo ruim dat ik mijn quest daar toch wel neer kan zetten zonder dat ze vervolgens mij de achterkant er afrijden.

Had dus al gezien dat ik alleen maar de eerste rijbaan over kon steken. Nog eens die kant op kijken of de informatie gezien in de spiegel klopt, en dat is zo, kan dus zonder problemen de eerste rijbaan oversteken. Doe dat, rem vervolgens en ga netjes stilstaan voor de rijbaan vanuit de andere richting om te wachten tot die ook leeg is, 4 auto's te gaan nog.

Gaat er een auto ongeveer stilstaan, rijd heel langzaam voor mij langs, kijkt mij heel boos aan en schut zijn heeft van Nee. Alsof ik iets heel erg verkeerd gedaan heb? Maar kan me echt niet bedenken wat dan wel?
Stop netjes zoals het hoort. Had de snelheid er al uit omdat ik net een haakse 90 graden bocht had gemaakt.
Had de knipperlichten netjes uit dat ik daar wilde oversteken, en heb mijn fietsverlichting aan vanwege de regen, ondanks dat het gewoon overdag was en je dus maar heel weinig fietsers ziet met licht op.

Maar toch, zoals hij keek en hoe hij z'n hoofd bewoog vond hij echt dat ik iets verkeerds deed?? Helaas deed hij niet z'n raampje open om me even te vertellen wat dan wel.


RJ

4 opmerkingen:

 1. Heel raadselachtig. Mijn ervaring is wel dat je knipperlichten overdag niet heel erg goed ziet (men verwacht het ook niet) ik steek dan afhankelijk van de situatie ook nog wel eens extra mijn arm uit... Maar dat kan hier nauwelijks het geval geweest zijn toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee niet echt, gezien vanuit zijn situatie kwam ik gewoon van links en wilde ik gewoon recht oversteken, maar stopte ik heel netjes om hem voor te laten gaan aangezien hij voorrang had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien dat je met een, volgens hem, compleet fout voertuig op de weg aanwezig was? En dat net dat volgens, alweer zijn, norm niet kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tsja...dat laatste is mij al meerdere keren overkomen toen ik hiet pas woonde heeft een mijnheer in dezelfde straat als waar ik woon mij s'morgens vroeg uitgemaakt voor imbeciel oid. maar hij was vergeten dat er reclame op zijn busje staat en een kentekenmatch. Ik heb hem s'avonds gevraagd waarom hij mij een imbeciel vond..................

  BeantwoordenVerwijderen