maandag 19 mei 2014

2 lekke banden binnen een week

Is al een tijdje rustig hier. Wat niet wil zeggen dat er niet gefietst wordt. Elke dag mijn standaard WW rit, met de daarbij behorende standaard zaken.

Zowel bij nat weer, als nu bij wat mooier weer blijven we gewoon heen en weer gaan.

Vorige week mijn eerste lekke band onderweg. De tweede lekke band van de quest. Bij 4787 km was nu mijn linker voorband aan de beurt. Gezien het gat lijkt het een spijkertje geweest te zijn.
Onderweg gewoon nieuwe binnen en buiten band er op en door rijden.

Vanochtend bij 4904 weer een lekke voorband, weer links. Dat is dus na 117 km van de nieuwe buiten en binnen band al een lek. Dat is dan wel weer heel snel. Vanavond eens kijken wat hier de oorzaak van is geweest.

Om de verloren tijd een beetje goed te maken vanochtend met 55 km/uur de achtervolging ingezet op een brommertje. Met dat ik er achter zat moest de snelheid er uit vanwege bochten, en gingen we elk een eigen richting op.

RJ

3 opmerkingen:

 1. sinds ik zowel in de zomer als in de winter op winderbanden rij bijna nooit meer lek gereden... vind het verschil in snelheid zo gerring dat het conford van niet lek rijden belangrijker is...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duidelijk een geval van pech denk ik. Zelf heb ik nog maar 1x lek gehad op 17000 km, misschien geluk? Het is niet dat het asfalt hier zo lekker ligt in ieder geval..........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er inderdaad uit als een gevalletje pech.
  In de buitenband is helemaal geen gat te vinden, wel een punt waar hij even in de knel heeft gezeten. De binnen band had er een goed gat in.

  Reden lijkt een stoeprandje verkeerd gepakt. Bij ons in de wijk hebben ze geen op en afritten, maar gewoon een niet te hoge stoeprand van een cm of 3 a 4. De bedenker weet denk ik niet eens wat een fiets is, laat staan wat een VM zou zijn.

  Nu moet ik elke dag dus een stoeprandje af, en er 1 op. En dat op de rit naar huis weer. Dat doe ik dus al jaren. Met beleid voorzichtig en op de juiste manier aansnijden zodat de stoeprand zo laag mogelijk is.

  Echter gister ochtend liep daar iemand met z'n hond, en moest ik hem dus net even iets anders aansnijden. En dat vond de band blijkbaar niet zo fijn. Iets te veel in de verdrukking gekomen met als gevolg een gat. Kan blijkbaar toch een keer gebeuren.

  RJ

  BeantwoordenVerwijderen