donderdag 6 november 2014

Die zouden ze moeten verbieden, je ziet ze bijna niet, en boem is stop, toch, of toch niet.

Hoe vaak hoor je het niet. Die zouden ze moeten verbieden. Ze zijn veel te gevaarlijk, je ziet ze bijna niet.
Maar ja, zoals altijd, als ze dat tegen je kunnen zeggen, of over je tegen iemand anders naast hun, dan hebben ze je dus toch gezien.

Dit weekend toch maar de "gewone" fiets gepakt voor een kleine boodschap. Dus een fiets waar je rechtop zit, en fiets die ze niet willen verbieden, eentje waarbij ze je blijkbaar altijd wel goed kunnen zien. Maar juist op deze fiets was het vervolgens boem.

Ik wilde rechtuit een kruising oversteken. De auto naast mij wilde rechtsaf die weg inslaan. Ik ga daar dus rechtdoor op dezelfde weg. Zit op mijn gewone fiets rechtop lekker hoog te zijn ongeveer tenhoogte van het voorwiel.
Nadat de weg vrij was, wij kwamen van een niet voorrangsweg, konden we gaan rijden, maar niet alle bij tegelijk natuurlijk, ik wilde op de fiets rechtdoor. De auto wilde rechtsaf. Maar daar stond ik op dat moment wel. Dus mij leek het het handigst als ik eerst zou gaan. Maar goed, als de automobilist eerst wilde dan moest die op z'n minst toch eerst echt een stukje verder rechtuit alvorens om mij heen te rijden.

Deze dacht echter dat die wel door mij heen kon. Begon dus gelijk te rijden, zette ook gelijk de bocht in waardoor het helemaal een binnen bocht stond, maar dus wel vol over de plek waar ik stond. Boem dus.
En mij is altijd gezegd, boem is ho,stop en plons is water.
Ook dat was deze bestuurder/bestuurster nooit geleerd, boem was nog iets door rijden. Totdat er dan z'n vervelend persoon op/boven je motor kap komt. Dat neemt het zicht wel een beetje weg. Dus dan toch even stoppen zodat die aan de kant kan om daarna weer snel verder te rijden. Gelukt, auto was eerste weg.

Voor mij was het vervolgens ook onmogelijk nog weg te rijden. Naast een grote schaafwond op mijn enkel, en verdraaid onderbeen met wat gevoelige knie was mijn achterwiel ook zo krom gebogen dat ronddraaien niet meer mogelijk was. Lopend naar de fietsenmaker dus, die zat gelukkig niet te ver weg.

Met een leenfiets mijn boodschapje kunnen afmaken. Verder het weekend met een intussen hele dikke knie op de bank of bed moeten hangen. Lopen ging intussen ook niet echt makkelijk en met pijn, dus beperkt tot het noodzakelijke.

Gevolgen is in elk geval dat er weer een aantal dagen z'n lage, veel te gevaarlijke gevaarte van de weg is.
Schade mijn kant, nieuw achterwiel, 1 broek, enkele dagen niet kunnen lopen, brandstof kosten voor ww verkeer, en daarna nog een langere herstelperiode. Hoe lang? hoop niet te lang en dat het niet blijvend is die knie.
Eerst maar eens kijken dat het been weer zo soepel is dat ik in en uit de quest kan komen, daarna eens kijken hoe het fietsen weer gaat.
Volgens de dokter lijkt alles weer goed te komen, dus daar gaan we dan maar vanuit. De schaafwond is in elk geval al wel mooi aan het herstellen.

RJ.

8 opmerkingen:

 1. Beterschap met je knie! En heb je aangifte gedaan van doorrijden na het veroorzaken van een ongeval met achterlating van een gewond slachtoffer? Of heb je het nummer niet kunnen zien?

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb geen kenteken kunnen zien, de auto die er achter rijd ook niet. Dus meer dan, was een grijze auto, komen we niet. Maar heb wel aangifte gedaan.

   Verwijderen
 2. Weer wat geleerd voor de volgende keer, gelijk een deuk in dat blik schoppen, dan stappen ze vast uit..............

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan moet je wel uitkijken dat ze vervolgens niet proberen je te rammen met hun auto; dat heeft er eens eentje bij mij geprobeerd en het lukte hem bijna ook nog. Ik had merk, type en kleur auto genoteerd en 2/3 van het nummerbord, maar de politie deed er niets mee.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Typisch politie, die doen wat ze het beste kunnen: meestal zo weinig mogelijk...........

   Verwijderen
  2. Hoi Erwin, dat is een nieuw verhaal voor mij..

   Verwijderen
 4. Hoi RJ, wat een naar incident. En ongelukken kunnen gebeuren, maar dan doorrijden, ik begrijp het niet. Sterkte, en ik hoop dat je dat je snel over de schrik heen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen