vrijdag 10 januari 2014

ketting problemen. en een ontmoeting.

Gisteren las ik bij Joyce D problemen met de ketting. Hen ik zelf ook wel eens last van, maar dan gaat dat meestal met wat schakelacties vanzelf weer goed, en kan ik doorrijden. Al ging het de laatste tijd eigenlijk al wel goed.

Tot gisteren op weg naar huis dus. Verkeerd geschakeld? weet het niet. Maar wilde optrekken nadat ik voor het oversteken even most wachten, hoop lawaai, en toen was het gebeurd. Heel langzaam rolde ik de weg over. Er dus maar uit. Geen plastic handschoenen meer bij me, dus smerige handen maken om de ketting er weer op te krijgen. Wel altijd wat oude doekjes in de fiets liggen gelukkig. Alleen voor was de ketting er af, was dus redelijk snel weer verholpen. Schuimkap en jas geven dan uitkomst als de fiets even op z'n kant moet.


Daarna toch wat rustig de weg weer vervolgen, maar geen problemen gehad.


Stuk later op het rechte fietspad zie ik in de spiegel opeens een lampje, laag, zou het...?
Was wel stil achter me, dus een brommer was het niet. Iets de snelheid omhoog dan maar. Bleef volgen. Wat andere fietsers voorbij, even de claxon er bij. Niet veel later hoor ik z'n zelfde geluid achter mij. Lampje blijft netjes volgen. Zou het dan toch echt een ligfiets zijn, nog wat specifieker een VM?

Als we later op de weg terecht komen (fietspad en weg worden daar samengevoegd ) komt die naast me rijden. Een oranje quest. Al wat ouder type uit 2006 blijkt uit de gesprekken. Geen remlicht blijkt als ik een stukje achteraan fiets en er toch even geremd moet worden. We vervolgens onze weg met goede snelheid achter elkaar, ik intussen weer voorop en het laatste stuk nog weer even naast elkaar om vervolgens elk onze eigen weg te gaan, ik naar rechts, hij naar links. Toch wel een leuke ervaring zo "samen" op te rijden. En geeft eens wat andere reacties als: " He moet je dat zien, twee van die gekke fietsen!"

Was deze quest met bereider wel eens vaker kort tegen gekomen, toen ik nog in de sunrider. Toen echt het idee dat hij de snelheid een stuk makkelijker vast kon houden. Op langere afstanden had ik hem dan vast moeten laten gaan. Nu voelde het meer als twee gelijkwaardige fietsen. En dat geeft toch hoop, want van 2006 is intussen richting de 8 jaar oud. Dan kan ik nog heel lang genieten van mijn huidige fiets.

Groet,
RJ.

5 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Dat was ik gisteren, berijder van Quest 139!
  Ik moest een keer in Barneveld zijn voor m'n werk. De vorige keer dat ik je zag werkte ik nog in Leusden, toen reed ik hetzelfde stuk als jij tussen Lunteren en Ede.
  Normaal rijd ik met een collega uit Wageningen (ook met Quest) samen naar Apeldoorn. Ik vind dat samen rijden ook altijd erg leuk. Het fietspad waar wij gisteren samen reden was vaak te smal om naast elkaar te rijden. Naar Apeldoorn kan ik met die collega wel hele stukken naast elkaar rijden. Dat is wat gezelliger dan achter elkaar. Hoewel echt veel praten tijdens ook niet meevalt, dat heb je gisteren wel gemerkt.
  Je had de vaart er aardig in zitten! Deed je dat om mij voor te blijven, of is dit je normale snelheid? Ik kan me nog herinneren dat het in de sunrider echt een heel stuk minder hard ging!

  Ik las je blog al wel altijd, maar wist niet dat jij het was. Grappig om daar zo achter te komen. Van veel andere velomobilisten weet ik wel waar ze rijden als ze de fiets-app Strava gebruiken.

  Sportieve groet,

  Marinus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hangt er een beetje vanaf, maar zit wel vaak zo op of rond die snelheid. Soms heb je alleen wat meer denk werk onderweg, en doe je het wat rustiger aan :). Maar zeker op huis aan probeer ik de snelheid er altijd lekker in te houden.
   En het gaat inderdaad een stukje sneller dan met de Sunrider. Was ik trouwens ook heel tevreden mee hoor.

   RJ.

   Verwijderen
 2. Hello, I think your blog would be better if it had some images. I'm intending to buy a Quest next year and blue will probably be my color so I'd love to see pictures of your velo :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks for your reaction. The situation is, I drive more in my velo then that I take pictures of it.
   Only have a view from the beginning that I had it besides my Sunrider.

   At first I ordered a red version of the Quest. Like the Sunrider I had. But at some point the blue version was available.
   I then also looked at some pictures on the web, especially from a strada:
   http://beaubleu.blogspot.nl/
   and based on that I decided that this blue color looked even better than the red one. And it was then also something else than I already had for more than 5 year, so I ordered that one and could pick it up just a view days later.

   But will see what I can do with Picture.

   RJ

   Verwijderen
  2. Thanks for your reply. The Strada looks really nice too :)

   Verwijderen